בעלי לא מתחזק בתורה וזה מפריע לי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/04/23 19:26 כה בניסן התשפג

שאלה

אני ובעלי חוזרים בתשובה ומנסים מזה מספר שנים להתחזק וללכת עוד בדרך התורה. אבל אני מרגישה תמיד שהמאמצים באים תמיד מכיווני ואילולא אני הוא לא באמת שם. אני מרגישה צורך שהוא ילך יותר לשיעורי תורה ויתחזק, אולי גם ילמד אותי דבר או שניים, שיביא אוירת קדושה הביתה, אבל זה לא קורה. הוא הולך לשיעורים לעתים רחוקות ורק אחרי שאני מעירה לו, מתפלל רק שחרית בלחץ ובאופן כללי לא מרגיש לי שהלב שלו שם בכלל. לא רק שזה פוגע בי מהבחינה הרוחנית זה גם מוריד לי ממנו כגבר ופוגע לנו בזוגיות. אני פשוט מאוכזבת ממנו ומאוכזבת מכך שהמשפחה שלנו לא מספיק מחוזקת כפי שהייתי רוצה שתהיה. פשוט לי יש "אש" בעיניים בכול מה שקשור ליהדות ומרגיש לי שהוא פשוט כבוי. מה אפשר לעשות כדי לגרום לו להתעורר ולהתחזק יותר?

תשובה

שלום לכם!

זכות לקבל את השאלה שלכם ולהיות במחיצה, גם אם וירטואלית, של בעלי תשובה.

אני בטוח שאתם כבר מכירים שבזוגיות אתם כבר מכירים שתמיד יהיה אחד יותר ואחד פחחוץ.

אחד מכם תמיד יהיה גבוה מהשני.

אחד מכם תמיד יהיה יותר חברותי מהשני.

אחד מכם תמיד יהיה יותר 'ארגוני' או 'מעשי' מהשני.

אחד מכם תמיד יהיה יותר רוחני מהשני.

ככה זה כשמסתכלים על שנים.

לפעמים, בטח בעולם הרוח, התחושה יכולה להיות של 'אין הדבר תלוי אלא בי'.

לפעמים זה באמת כך ולפעמים לא, לפעמים זה גם כי זה הסטטוס קוו שנוצר.

קרי, ייתכן ונוצר סטטוס קוו בבית של מי מוריד את הזבל, אבל זה לא שלשני אכפת אלא שפשוט נח יותר שהשני יעשה כי ככה התקבע.

גם בעבודת ה' זה ככה.

הענין הוא שזו לא הנקודה היחידה שעלתה מהדברים.

עבודת ה' שלו מבחינתך משליכה עליך.

ההליכה לשיעורים, התפילה, אופן התפילה וכד' לדבריך משפיע עליך מבחינה רוחנית וגם מוריד מההסתכלות שלך עליו.

אמנם את השואלת אך אני ארשה לעצמי לשאול – למה?

למה אם הוא מתפלל בלחץ זה משפיע על עבודת ה' שלך?

למה אם הוא לא הולך לעיתים קרובות לשיעורי תורה זה משפיע על הגבריות שלו?

אני חושב שהשאלות הללו חשובות כדי להגיע למובחנות ביניכם ולהכיר שעבודת ה' שלכם

היכולת להיות במובחנות דווקא תסייע לדעתי.

לא פעם כאשר אדם מרגיש שלוחצים אותו למשהו הוא מרגיש צורך להשתחרר – אז אם בעלך מרגיש שלוחצים אותו לפעולות דתיות מסוימות, בטבע הוא ירצה להימנע מהן כדי להמשיך להרגיש את הבחירה החופשית ואת הבחירה שלו בעבודת ה'.

זה לא אומר לא לעשות עבודת ה' יחד, אלא לא ללחוץ אותו לכך ולא תגיעי לזה מתוך הבנה והבחנה שכל אחד עומד בדבר הזה בפני עצמו.

ואם מדברים על הנושאים הללו דבר על זה מהצד שלך ולא לדבר עליו.

אם תרצי שנרחיב על נושא זה או נושאים אחרים בשמחה רבה. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בהצלחה!

חיילכם לאורייתא

נתנאל וייל

יועץ זוגי

מוקד חברים מקשיבים