קשיים בדור הגאולה, ומה יקרה כשניגאל?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/04/23 19:42 כו בניסן התשפג

שאלה

שני דברים.

1. למדתי בהרבה מקומות שהגאולה תבוא אחרי שיש מלא דברים קשים ורעים... ומצד אחד זה מעודד אותי, מצד שני זה מכעיס. כי אני לא רוצה שכשקורים דברים לא טובים, אנשים פשוט יאמרו "הי זה סימן לגאולה". עדיף להגדיל את הטוב ולעשות מה שאפשר לעשות, לא?

2. אומרים שכשהמשיח יבוא יהיה עולם של טוב והקשיים של עכשיו יעלמו, אבל מה הטעם בחיים בלי קשיים? זה לא שאני נהנת מהקשיים שיש לי אבל לפחות זה לא שהחיים שלי חסרי עניין...

תשובה

שלום לך.

אנו בהחלט מאמינים שאנו נמצאים בימי אתחלתא דגאולה והעיסוק בשאלה הזו בזמן הזה של השנה, בין פסח, חג הגאולה, לבין מועדי ישראל של העת החדשה - יום העצמאות יום ירושלים, בהחלט חשובה.

האמת - התרגשתי מהשאלה. גם מהנושא וגם כי זה מדהים כמה התשובה לשאלה שלך מצויה גם בתוך מה ששאלת בעצמך.

אכן, חז"ל דיברו על הקשיים בדור הגאולה בכמה מקומות כאשר מהן מעידות על ירידות מוסרית, לאו דווקא (רק) על האתגרים הביטחוניים הקשיים שאנו חווים.

ויחד עם הקביעה הזו איני יכול להגיד מה ממה שקורה הוא סימן גאולה או לא.

אני יכול לבקש את ה' ולראות ולהתחזק מהמציאות, אך לא לקבוע.

יותר מזה, אני, וגם את, יכולים לפעול להשפיע על המציאות.

האתגרים, הרעות, הם לא חובה בשביל הגאולה.

לדוגמא, הרב קוק זצ"ל במאמר בשם 'שופרות' מדמה את ההתעוררות לגאולה לרמת הכשרות של שופרות.

אפשר להתעורר מעצמנו לשוב לארץ ואפשר שזה יקרה על ידי מישהו שמצר לנו ועושה' לנו רע ובכל דוחף אותנו לעלות.

לא השופר הכשר, לא אחד שנברך עליו אבל סוף כל סוף שופר.

זה דימוי ודוגמא.

לכן, אנחנו יכולים לפעול שדווקא מצד הזכות נמשיך בתהליכי הגאולה, לא מצד משהו שדוחף אותנו ומכריח אותנו.

איך את היית רוצה להגדיל את הטוב בעולם? מה את חושבת לעשות שיהיה יותר טוב? ששם ה' יתקדש?

ומה יקרה כשניגאל?

נתחיל בזה שיש לך שכל ישר בתפיסה של מטרת הקשיים והאתגרים בעולם.

הם לא נועדו להרע אלא לקדם אותנו, ממש כמו הקשיים בזמן הגאולה שכבר דוחפים אותנו להיגאל.

באשר למה יהיה בימות המשיח יש דעות שונות וצורות אחרות שתלבש המציאות אחרי הגאולה.

המשותף לכל שהימים האלו הם במובן מסוים אוטופיים.

גם האמורא שמואל בגמרא שקבע שאין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד מצייר מצב אוטופי.

כשקוראים את דעתו ברור שיהיו אתגרים וקשיים שנתמודד איתם ונמשיך להתגדל.

אני מאמין שגם רבי שמעון בן אלעזר שאומר שבימות המשיח לא יהיה זכות ולא חובה ובעצם כולם ירצו לעבוד את ה', לא מתוך כפייה אלא הבחירה תהיה כה ברורה, לא סותר את התפיסה שהצגנו. אני מאמין שהוא סובר שהאדם עדין צריך להתמודד עם קשיים כי זה טבע האדם ולכן נקרא גם מהלך כי הוא כל הזמן בתנועה, אבל זה לאו דווקא יהיה בבחירה לעבוד את ה'.

אז משעמם לא יהיה, אבל ברור שהמצב יהיה הרבה יותר טוב מעכשיו באופן כללי ומתוך כך גם באופן פרטי.

יישר כח על השאלה המדהימה!

מוזמנת להמשיך לשאול ולברר. אפשר כאן באתר בשאלה חדשה:

makshivim.org.il/ask-away

וגם במוקד הווטסאפ - 052-468-3927 ובמוקד הטלפוני - כוכבית 8298.

בברכה לגאולה שלמה במהרה,

נתנאל

מוקד חברים מקשיבים