תשעת הימים-דחוף!

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 16/07/07 16:43 א באב התשסז

שאלה

2 שאלות דחופות לגבי תשעת הימים: אני מחפשי דירה כבר המון זמן,במקרה שיש באפשרותינו לחתום על חוזה ממש בימים אלה-האם מותר? אפילו בלי שניכנס כבר לדירה? מפני שיש מצב שנפסיד את הדירה. שאלה שניה:האם מותר ללכת לחנויות רהיטים ומוצרי חשמל בתשעת הימים ורק להזמין את המוצרים ולקבל אותם אחרי ט' באב? כדי למנוע את ההפסד שכבר נצטרך להיכנס לדירה והיא תהיה ריקה מכיוון שעוד לא קנינו שום רהיט.

תודה.

תשובה

שלום לך,
חוזה מותר לחתום במצב הנתון בשאלה, לגבי הרהיטים יש להמתין.
בהוראת ראש הישיבה הרב קרשטיין.
בברכה,