תשמיש בשבת ולימוד תורה

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 04/05/08 18:14 כט בניסן התשסח

שאלה

שלום רב,

אם מקיימים יחסי אישות בליל שבת ואין מקווה טהרה בטווח קרוב (ביום חול אפשר לנסוע ברכב)כנדרש ל"בעל קרי" מה נדרש (אם נדרש) לעשות כדי שאפשר יהיה ללמוד תורה לפנות בוקר ואולי גם לעלות לתורה בשבת? האם בכלל יש כאן בעיה?

תשובה

אפשר ללמוד תורה ולעלות לתורה.
נהגו ישראל שהטבילה אינה מעכבת.

מקורות:

שו"ע אורח חיים סימן פח
כל הטמאים קורין בתורה וקורין ק"ש ומתפללין חוץ מבעל קרי שהוציאו עזרא מכל הטמאים ואסרו בין בד"ת בין בק"ש ותפלה עד שיטבול כדי שלא יהיו ת"ח מצויין אצל נשותיהן כתרנגולין
ואח"כ בטלו אותה תקנה והעמידו הדבר על הדין שאף בעל קרי מותר בד"ת ובקריאת שמע ובתפלה בלא טבילה ובלא רחיצה דתשעה קבין וכן פשט המנהג.

רונן