תאריך לחתונה לאחר אבל

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 04/02/08 23:32 כח בשבט התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום

שאלתי אלייך היא:בשנה שעברה בתאריך ל' בתשרי(12/10/07) סבתא של ארוסתי נפטרה.לכן החלטנו לחכות שנה עד שתסתיים תקופת האבלות ורק אז להתחתן התאריך שקבענו הוא 30/10/08 האם עפ"י לוח השנה העברי בתאריך זה מסתיימת שנת האבל (מכיוון שהשנה היא שנה מעוברת לא הייתי בטוח לגבי הספירה אם היא נכונה או לא) לכן אני זקוק לתשובתך בנושא כדי להיות בטוח.

תשובה

בס"ד
לעידן
שלו' ומזל טוב. סליחה רק עכשיו קיבלתי את השאלה.אפשר לקבוע את החתונה לתאריך הנזכר בשעה טובה ומוצלחת.