שהכל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 10/07/07 11:27 כד בתמוז התשסז

שאלה

קצת מוזר אבל פתאום שמתי לב.. למה מרכים "ברוך אתה"בגוף שני ואז "שהכל נהיה בדברו" בגוף שלישי? אל מי אני מדברת??

תשובה

שלום לך,
בכל הברכות ישנו מטבע הברכה בא"י אמ"ה , הפונה אל הקב"ה בגוף שני אולם מצינו ברכות בהם משתנה צורת הפניה לגוף שלישי, למשל ,בברכות המצוות בעלות הניסוח אקב"ו הניסוח עובר לגוף שלישי.
בכל שינוי שכזה ישנו הטעם שלו , מדוע תיקנו חז"ל מטבע ברכה זו.
המעבר קיים מתוקף היות פגישתנו עם הקב"ה בלתי אפשרית מחד (הקב"ה אין סופי ואילו אנו סופיים)
ומאידך ישנו חסד אלוקי המאפשר לנו לעמוד בתפילה לפניו.ואכמ"ל.
בברכה,
אריאל פריש