רוטב סויה וטריאקי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/03/10 20:07 ז בניסן התשע

שאלה

שלום,

האם רוטב סויה ורוטב טריאקי נחשבים כחמץ?

במידה וכן,האם ניתן להשאיר אותם באזור מסויים במקרר במהלך החג? (המקום יכוסה וימכר)

תודה

תשובה

בס"ד

שלום לך

בזכותך הלכתי ללמוד מהו רוטב טריאקי:

ובכן שתי שאלותיך קשורות זו לזו, רוטב סויה ורוטב טריאקי שיש בו סויה, אינם חמץ אך הם עשויים מקטניות.

מנהג האשכנזים הוא שלא לאכול קטניות בפסח, ומנהג זה חמור הוא , ומקפידים גם על רוטב קטניות ושמן קטניות, וממילא גם רוטב סויה ורוטב טריאקי אסור להם.

אם הינך מבני עדות ספרד שאוכלים קטניות בפסח, מותר
לך לאכול אותם אם תמצא שיש לכך הכשר לפסח, וחשוב שיהיה לזה הכשר לפסח, כי בחלק מהרטבים הללו יש גם
עמילן או סוגי חמץ ממש.

בכל מקרה, גם לאשכנזים מותר להשאיר את הרטוב בבית, ולמכור אותו במכירת חמץ.

חג כשר ושמח