קדיש ביום השנה

חדשות כיפה הרב משה ביגל 12/05/10 16:05 כח באייר התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אבא ז"ל נפטר בכ"ה תמוז התשס"ט ונקבר בכ"ז תמוז מאחר והעליה לקבר היא ביום כ"ה בתמוז התש"ע ואילו השנה מסתיימת רק בכ"ז תמוז, רציתי לשאול האם עלי להגיד קדיש גם בכ"ה תמוז (הן על הקבר והן בבית הכנסת) וגם בכ"ז תמוז?

תודה,

ישראל

תשובה

ב"ה
לישראל השלום והברכה.

אבלות של השבעה, השלושים והשנה הם מיום שהתחילו בהם, כלומר מיום הקבורה.
יום הזיכרון השנתי יהיה תמיד ביום הפטירה וביום זה אומרים קדיש ונוהגים בכל דיני יום הזיכרון.
אבל בשנה הראשונה עולים לקבר ונוהגים מנהגי יום הזיכרון רק ביום שמסתימת השנה מיום הקבורה.
לכן אתם עולים לקבר ונוהגים מנהגי יום הזיכרון השנה בכ"ז בתמוז ובכל שאר השנים בכ"ו בתמוז.

שירבו שמחות בישראל
בברכת העם התורה והארץ
משה ביגל
הרב המקומי – מיתר