צניעות בצוות ההדרכה

חדשות כיפה הרב בני לאו 13/08/07 09:59 כט באב התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

הנני מרכזת בתנועת הנוער "עזרא" מעלה אדומים.

מכיוון שיש לי רב של צוות הגר בירושלים, הננו מגיעים למעלה אדומים כל שבת שניה ומתארחים אצל משפחות החניכים.

השבת פרשת ראה צוות בנות התארח אצל מדריכה וצוות בנים התכוון לשון במבנה הסניף.

בערב שבת צוות בנים באו אלי וטענו שהם אינם מוכנים לשון בסניף והם מציעים שהבנים ישנו בקומה התחתונה והבנות בקומה העליונה בביתה של המדריכה.

אני התנגדתי לרעיון ובסופו של דבר הבנים ישנו בסניף.

כבוד הרב התנגדותי הייתה מתוך הרגשה פנימית וחשיבה שהצעה זו אינה מתאימה ולא צנועה בעיקר מכייון שהורי המדריכה לא היו באותה שבת בבית, הייתי רוצה לדעת האם יש ביסוס הלכתי להתנגדותי ולשלילת ההצעה. בכבוד רב ותודה מראש,מעיין.

תשובה

עשית כראוי.
צריך להשתדל מאוד "והייתם נקיים מה' ומישראל".
עלי והצליחי