פולמוס היהדות והנצרות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 12/07/07 17:10 כו בתמוז התשסז

שאלה

שלום!

אני מאוד מתעניינת בנושא של הנצרות והייתי רוצה לברר כמה הלכות.

אני יודעת שזה נושא לא שגרתי אך אין לי את מי לשאול, והייתי שמחה להתייעץ עם אדם שומר תורה ומצוות.

הייתי רוצה לדעת היכן בגמרא מוזכר ישו (מחולל הנצרות) ומהו הסיפור איתו שם.

מהו בעצם הויכוח של היהדות עם הנצרות?

ומה ההלכה בנוגע לכניסה לכנסיות? האם לצורך לימודי זה מותר?(שמעתי שיש רבנים שמתירים זאת) מדוע זה אסור?

האם יש בעיה בקריאת ה"ברית החדשה" לצורך לימודי?

אם יש לך עוד משהו להוסיף שיעשיר אותי אשמח מאוד! תודה רבה!!!

נטלי.

תשובה

שלום לך,
הסחפוק מופיע בגמרא ברמז ובקיצור במסכת סוטה דף מז.
ובמסכת סנהדרין דף קז:
חל איסור מוחלט להיכנס לכנסיה מכל סיבה שהיא,
ועייני בשו"ת אג"מ יו"ד ח"ג סימן קכט אות ו, ובשו"ת
יחווה דעת ח"ד סימן מה ובשו"ת ציץ אליעזר חי"ד סימן צא.
אין לקרוא את הברית החדשה אא"כ מדובר בצורך להתמודד עם הנוצרים ולהכחיש את שיקרם , וגם זאת רק לחכם גדול בתורה .
השקר הגדול שבנצרות הוא אמונת השילוש המדברת על התפצלותו של האל , בניגוד לאחדות האל האמיתית כפי שהיהדות מאמינה.
תוכלי עוד ליצור קשר עם ארגון "יד לאחים" שיעזרו לך להתמודד עם ברור שיקרה של הנצרות .
בברכה,
אריאל פריש