ספרות חול

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 03/02/11 09:46 כט בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

מה היחס שצריך להיות לספרות החול מול ספרות הקודש.ומה צריך להיות היחס למי שכתוב הן בכתיבה ספרותית והן בספריה עיתונאית.

חודש טוב

ותודה

ליעד

תשובה

שלום.

חוץ מהתוכן הכתוב עצמו נראה שיש לתת יחס לכותב. שפעמים מסרים שליליים מוסתרים בכתוב גם בלא שנבחין בכך ומשפיעים עלינו תוך כדי הקריאה.
נראה שמאותה בחינה יש לומר על כתיבה עיתונאית, שמי שכותב אותה נותן את היחס להסתכלות על הדברים, ולכן צריך להיות אדם ישר שאינו נותן דגש לכאן או לכאן אלא את העובדות עצמן.

בברכה,
אוריה.