נשמה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 13/01/11 19:52 ח בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

אני לומדת ורוב כיתתי היא חילונית

בשעור של פילוסופיה סינית (לימודי לימודי נטורפתיה)המורה דיבר על מושג בסינית ששאומרת נשמה. ושאל אולתי אמרתי שזה אינו נכון כי נשמה

ניתנה רק ליהודים?

בבקשה תתאשרו או תכחישו כי תשובות ביהדות צריכות להיות נכונות ואין לי בעייה לאמר סליחה טעיתי.

באם התשובה נכונה או לא אנו הסבירו לי מדוע

תשובה מלאה ומקורות

דבר שני באם התשובה נכונה לתת לי עוד תשובה

כיצד עלי להסביר זאת לכיתה חילונית שדי מתנגדת

להיהדות.

ובאם התשובה לא נכונה כיצד אני מציגה שובה לאותו קהל.

אני לרוב משתדלת לענות רק דברים שאני בטוחה בתתשובותיהם במיוחד שזה נוגע ליהדות.

תודה מראש

ושבת שלום ומבורך (מקווה שצדקתי בתושבתי!!!!)

תשובה

שלום

נושא מורכב

אנו מאמינים שכל אדם נברא בצלם אלוקים ויש בו נשמה.

אך בה בעת ברור שיש הבדל בין נשמות ישראל לבין נשמות הגויים.

אסתפק בדברי הרב קוק בספר אורות עמוד קנ"ו (גימטריה של ציון):
"ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגויים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ויותר עמוק מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה, שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי."

כל טוב