מסילת ישרים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 25/07/10 12:30 יד באב התשע

שאלה

המסילת ישרים בפרק יג בבאור מדת הפרישות בהתחלה הוא מביא שאלה שמתחילה כך: "ואם תאמר מניין לנו להיות מוסיפים והולכים באיסורים והרי וכו'" ולאחר מכן לא ממש הבנתי את התשובה אז האם הרב יכול להסביר לי אותה

תשובה

בס"ד

שלום לך

המסילת ישרים בפרק י"ג, אכן מעלה את השאלה שהזכרת: "מנין לנו להיות מוסיפים באיסורים..
", וכדי להוכיח את שאלתו הוא מביא מקורות רבים בדברי חכמים האוסרים את הפרישות.

תשובת הרמח"ל מתחלקת לשנים:
1. מביא הרמח"ל מקורות רבים המחייבים את הפרישות: כמו "קדושים תהיו - פרושים תהיו", "כל היושב בתענית נקרא קדוש" ועוד. כלומר יש מקור לצורך בפרישות.

2. אם כן יש סתירה במקורותינו, שמצד אחד אוסרים פרישות ומצד שני מחייבים פרישות, ועל כך עונה הרמח"ל שישנם שני סוגי פרישות, האחת אסורה והשני מותרת.

בהצלחה