מחבת חלבי

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 25/01/11 08:10 כ בשבט התשעא

שאלה

שלום לרב! רציתי לשאול לגבי מחבת שמשתמשים בו לטיגון מאכלים חלבים האם מותר לדוגמא אחרי שעשיתי בו חביתה לאכול את החביתה בלחם עם נקניק או שזה נחשב שאכלתי בשר וחלב ביחד אם כן באיזה מצב יהיה ניתן לאכול נקניק וחביתה ביחד כאשר השתמשתי במחבת החלבי להכנת חביתה?

תודה ושבוע טוב!

תשובה

שלום דניאל,

מאכל פרווה שחומם בכלי חלבי נחשב ל"בחזקת חלבי" לאשכנזים, ואין לאכול אותו בשום פנים עם בשר. (מותר לפני או אחרי, אבל לא ביחד).

לספרדים מותר (בתנאי שהמחבת נקייה!)

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב