לימוד קבוצה מעורבת של מבוגרים

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 16/01/11 13:00 יא בשבט התשעא

שאלה

שלום,

האם מותר לאשה נשואה ללמד קורס מקצועי לקבוצה מעורבת של מבוגרים ?

תודה רבה.

תשובה

שלום

ככלל ראוי לכל אשה, בין נשואה ובין רווקה, להשתדל למצוא את פרנסתה בין נשים.

מציאות זו - של עולם פרנסה השומר על גדרי צניעות, לצערנו כמעט לא קיים.

לכן בפער בין הצורך להתפרנס, והרצון לשמור על צניעות, במקרה של הדרכת קורס ניתן להתיר, שכן גדרי הצניעות כמעט לא נפרצים. אין כאן מראות לא צנועים, אין כאן מגע או יחוד, רק מציאות לא חיובית של גברים ונשים.
ואע"פ שלכתחילה מוטב שלא יהיו מקרים כאלה, לא בשל כך נורה לנשים להדיר את רגליהן מעיסוקן המקצועי, ובכך לא יוכלו להביא פרנסה לביתם לפי יכולתן וכשרונן.

כל טוב