כרוב סגול

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 02/01/11 08:40 כו בטבת התשעא

שאלה

כיצד ניתן להכשיר כרוב סגול (לא מתוצרת "חסלט" וכד')?

האם זה בעייתי יותר מכרוב לבן?

תשובה

שלום.
בין כרוב אדום בין כרוב לבן יש לבצע את התהליך הבא:

לבישול ולכבישה:
1. מסירים 4 עלים חיצוניים ובודקים את הכרוב אם יש בו נקב החודר פנימה, אם יש חותכים את האיזור הנגוע.
2. מקפיאים את הכרוב בשלמותו למשך 48 שעות לפחות.
3. מפשירים ומפרידים את העלים.
4. שוטפים כל עלה בנפרד משני צדדיו תחת זרם מים חזק, בכל קפל ופינה.

לסלט:
1. מסירים 4 עלים חיצוניים ובודקים את הכרוב אם יש בו נקב החודר פנימה, אם יש חותכים את האיזור הנגוע.
2. מפרידים את העלים ומשרים אותם ב"מי ניקוי" [מים עם מעט נוזל לניקוי], למשך 3 דקות.
4.שוטפים כל עלה בנפרד משני צדדיו תחת זרם מים חזק, בכל קפל ופינה.

בברכה,
אוריה.