כיפה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 12/07/07 13:48 כו בתמוז התשסז

שאלה

שלום שאלה לי.

יש משיהו במשפחתי ששואל אם יש מצוה אחד מתרי"ג מצוות או מקור כל שהוא שכתוב על הכיפרה אבי ואחיי כולם חובשי כיפה ברוך ה' מאז ומתמיד ולא שאלו שאלה זו והיום יש מישהו שחוזר בתשובה ששואל איפה כתוב על מצוות כיפה אם זו מצווה בכלל.

אני רוצה שזה יהי מהר לפחות שעוד יהודי יחליט לחבוש כיפה בעזרת ה'.

תשובה

שלום לך,
אין מצוה כזו , אם כי בגמרא בקידושין (דף לא.) מביאה שצריך ללכת עם כיסוי ראש ע"מ להכיר בשכינה שמעל ראשינו
, וכ"פ בשו"ע או"ח סימן ב סעיף ו.
בברכה,
אריאל פריש