ייחוד

חדשות כיפה הרב אייל קרים 04/11/03 09:19 ט בחשון התשסד

שאלה

ב"ה

שלום! אני בת 18, ואני מתנדבת בבסיס משמר אזרחי. יש פעמים שיוצא שאני נמצאת שם לבד עם גבר. הבסיס ממוקם בתוך בי"ס יסודי כשהדלת הראשית כמעט תמיד פתוחה, ויש אנשים שנכנסים ויוצאים מדי פעם.(הפעילות רובה בלילה)

מה בדיוק פרטי הלכות ייחוד במקרה כזה, ובכלל.

תודה רבה!

תשובה

עלייך להקפיד שלא רק הדלת הראשית של בית-הספר, תהיה פתוחה כל הזמן, אלא גם דלת המשרד עצמו.
כמו-כן עליכם לשהות בחדר מואר, שישנה אפשרות צפיה בכם מבחוץ, שאז גם אין אנו חוששים שתלכו למקום חשוך. (כמבואר בשו"ת "אגרות משה").
ואם אכן קיים מצב שנכנסים למבנה במהלך הלילה, אף שזה בתדירות נמוכה, מותר לך לשהות עם אדם נוסף במבנה.