חלום מפחיד

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 03/02/11 10:27 כט בשבט התשעא

שאלה

חלמתי שאני בטיול משפחתי ויש שדות של תותים וכל מיני פירות ואני אוכלת מיהן ואז אני פוגשת כל מיני חיות בהתחלה פגשתי דובים אחרי זה קופים

והחיות העיקריות שמהן פחדתי 2 חתולים עליהן נחשים

חתול אחד לבן ואחד שחור ולאן שאני רוצה ללכת פתאום צצים נחשים...

מה אומר החלום?!

תשובה

שלום.

"א''ר יוחנן הרואה חלום ונפשו עגומה ילך ויפתרנו בפני שלשה" (מס' ברכות נה ע"ב)- וזה הוא "הטבת חלום" הכתוב בסידורים.
ויש האומרים "ריבונו של עולם..." בזמן ברכת כהנים כמופיע בסידורים.
ונכון לתת צדקה ולפתור בפיו החלום לטובה "שנאמר כל החלומות הולכים אחר הפה" (שם)
"הרואה חתול בחלום באתרא דקרו ליה שונרא נעשית לו שירה נאה" (שם דף נו ע"א)
"הרואה נחש בחלום פרנסתו מזומנת לו" (שם נז ע"ב)
וכן יאמר לעצמו " וַחֲלֹמוֹת הַשָּׁוא יְדַבֵּרוּ " (זכריה י, ב)

חלומות טובים,
אוריה.