זקוקה דחוף לעזרה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 20:09 י באב התשע

שאלה

קשה לי להעלות את השאלה על הכתב,אבל קשה לי ואני מאוד מוטרדת. אתחיל ואומר שאני נשואה 2,בילדותי הותרדתי מינים משתי אנשים שונים.אחת אני זוכרת ואת המקרה השני איני זוכרת כלל אך הורי סיפרו לי עליו ושאלו אם אני זוכרת משהו.... ההתרדות כללו נגיעות באברי גופי המוצנעים.

כשהייתי בת 12-13, נגעתי באחי הקטן מספר פעמים באיבר מינו. אני יודעת וראיתי שכאשר גדל היה מאונן הרבה. מאז מאוד מאוד קשה לי והדבר עולה ויורד בתקופות.

כיום אחי בכיתה יא יש לנו קשר טוב אך הוא לא בתקופה מאוד טובה,מסתגר הרבה בחדר, עצבני וכו'

יכול להיות שזה גיל ההתבגרות ויכול להיות שזה גם קשור למה שעשיתי לו. אני לא יודעת מה לעשות? אמא שלי דואגת לא מאוד וגם אני.

מה יש לי לעשות בעיניין. חשוב לציין שאני לא מפסיקה להתחרט על מה שעשיתי ועושה תשובה עם עצמי. אך מה לגבי אחי? איך אפשר לעזור לו?

אני פוחדת שבעתיד יתקוף בעצמו ילדים...

אשמח מאוד להכוונה ועזרה.

ממני המתביישת בעצמה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

אני מרגיש בדברייך את הדחיפות, ואת תחושת האשמה שלך, והרצון שלך לתשובה.

במקרה כמו שלך, צריך להעביר זאת לגורם מקצועי פסיכולוגי. צריך לשים לב לאחיך, מה קורה איתו וכלל לא בטוח שמעשייך גורמים לו זאת, אבל זאת כאמור איש מקצוע מנוסה יכול לקבוע.

כל הכבוד על אומץ ליבך, וצריך להמשיך זאת ולטפל באחיך וגם בך באופן מקצועי.

בהצלחה