הלחנת פסוקים מהתורה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 15/01/11 22:46 י בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

ותודה מראש על הטרחה!

האם מותר להלחין מנגינה לפסוקים?

האם יש הבדל בין פסוקים מהתורה לבין פסוקים מהנ"ך בנושא זה?

אשמח לקורא על הנושא במקורות...

שוב תודה רבה!

תשובה

שלום

להלן תשובה של הרב שמואל אליהו מאתר כיפה:

אם המטרה היא השיר והפסוק הוא חרוז טוב וכד' על זה כתוב במסכת סנהדרין דף קא/א
"תנו רבנן הקורא פסוק של שיר השירים ועושה אותו כמין זמר והקורא פסוק בבית משתאות בלא זמנו מביא רעה לעולם מפני שהתורה חוגרת שק ועומדת לפני הקדוש ברוך הוא ואומרת לפניו רבונו של עולם עשאוני בניך ככנור שמנגנין בו לצים"

אבל כשהענין הוא התקרבות לה' הרי זה בדיוק מה שעשה דוד המלך בשעתו. וודאי מותר.

מי יודע?

הלב יודע את האמת. וגם מהקשר הענין רואים אם זה כינור של לצים או עבודת הקודש.

למיטב ידיעתי בסוגיה זו אין הבדל בין פסוקים מהתורה לשאר חלקי הנ"ך.

כל טוב