דרך יהודית

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 13/01/11 20:59 ח בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב אבא שלי אינו דתי רציני אבל אני קיבלתי על עצמי לא לראות טלוויזיה שאני מצטער שנמצאת בביתי שאלתי אליך היא כזאת: אבי מבקש ממני להקליט לו תוכנית בטלוויזיה ואני יודע שזה שאני מקליט לו תכנית זה מחרב את הנפש האם אני במקרה כזה עובר על עבירה, האם זה דומה לבן שקונה סיגריה לאביו ואם כן מה הדין במקרה הזה והאם כאשר אני לא מקליט לו את התוכנית שביקש האם אני עובר על כיבוד אב ואם

תודה מראש דוד

תשובה

שלום

המקרה היחיד בו אתה לא עושה מה שאביך מבקש, הוא כאשר יש במעשה שתעשה עברה !

שאר המקרים, אפילו שיש בהם טעם רע וגורמים לך אי נוחות, לא נופלים תחת הגדרה זו.

על כן, לדעתי, עליך לקיים את בקשות אביך.

אם תרצה להשפיע על אורחות חייו, תוכל לעשות זאת ע"י דוגמא אישית חיובית.
הוא יבחין שבנו הוא איש טוב ונעים הליכות וכל מידותיו הטובות הם פרי הימנעות מטלויזיה.
דרך זו עדיפה עשרות מונים מעימות.

בהצלחה וכל טוב