בניית פרגולה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 06/06/10 09:13 כד בסיון התשע

שאלה

שלום רב,

אנו גרים בבניין, בדירת הגן. בנינו לאחרונה פרגולה המחוברת למרפסת של השכן למעלה. בתהליך הבנייה, היו הרבה תלונות מצד השכן מעלינו. לכן, הוא החליט להביא מהנדס מטעמו שבחן את מהלך הבנייה והצהיר בפני השכן שאין בעיה בטיחותית. כך המשכנו בבניית הפרגולה. אותו שכן לא נרגע ודורש להנמיך את הפרגולה ב- 20 ס"מ. הבאנו שוב את בעל המקצוע, וזה נתן לנו הצעת מחיר של כ- 4,000 ש"ח נוספים (על מה שכבר שילמנו), ואנו החלטנו שאנו לא צריכים ולא רוצים לשלם סכום זה, כי מלכתחילה השכן הסכים עם המהנדס שהביא. אז למה שנמשיך ונשלם סכומי כסף, רק בגלל שהתחרט? מהו הדין ומהי ההלכה בעניין זה. וכיצד יש לנהוג? יחסי השכנות מן הסתם לא נעימים עקב כך.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום לכם

יחסי שכנות הוא נושא ארוך ומקיף בש"ס, ויש בו מורכבויות רבות, אנושיות והלכתיות.

לא הסברתם בשאלתכם מדוע השכן דורש להנמיך זאת ב-20 ס"מ. האם הסיבה היא בטיחותית, או שאיננו רוצה שהפרגולה שלכם, לא תיכנס לתחומו, מה בדיוק היתה מידת הסכמתו לבניית הפרגולה, האם הוא מודה שהסים ומה טענתו עכשיו...

בקיצור, ללא אמירת שני הצדדים לא ניתן לפסוק כאן את ההלכה, וכדי לא להגיע לבית הדין נראה לי שעדיף מבחינתכם להגיע איתו לפשרה או להסכמה, גם מבחינת האמת וגם מבחינת יחסי השכנות שלכם.

בהצלחה