בוקרפורט

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 26/08/04 23:35 ט באלול התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני תלמידה בכיתה י' ואני צריכה להגיש השבוע בוקרפורט שההיתי אמורה לעשות במשך החופשה.. לא עשיתי אותו, אני לא טובה באנגלית ולא היה לי סבלנות לקרוא.. התחילה השנה ואני צריכה להגיש בוקרפורט..

האם מותר לי לקחת בוקרפורט של מישהי אחרת שנתנה לי אישור ואחרי שאני יגיש את הבוקרפורט אני יקרא את הספר??

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

תפקידו של ה'בוקריפורט' הוא לא רק לדאוג לכך שתקראי את הספר, אלא גם לדאוג לכך שתכתבי אנגלית. מובן שמטרה זו אינה מושגת אם את מעתיקה עבודה של תלמידה אחרת.

גם אם העבודה מוגשת בעברית, בהעתקת עבודה של אחרת יש משום רמאות, והדבר אסור.

עדיף להיות ישרה ולא להגיש עבודה באופן שקרי!