בגידה ושאלה על ידועים בציבור

חדשות כיפה הרב משה ביגל 27/04/10 15:18 יג באייר התשע

שאלה

יש לי ביום שלישי הבא דיון בבית הדין הרבני כדי לתת גט לחומרא אך שאלתי היא כזו האם עלי לסרב לתת לה גט משום היותה בוגדת בי ויש לי הוכחות? שאלה שניה יש לי חבר שהיה בקשר עם בחורה 5 שנים וכל סוף שבוע היו ישנים אחד אצל השני והיו חיי חיי ישות האם הם צריכים גט לחומרא גם משום כך שנדר לה נדר להיות איתה תמיד?

תשובה

ב"ה
בקשר למקרה שלך, אישה בוגדת צריכה לקבל גט ומאבדת זכויות כספיות שמגיעות לה. אם תצליח להוכיח זאת בבית דין רבני זה יכול לעזור לך מעט בנושא הכספי למרות שהחוק בארץ אינו מכיר בסנקציות כספיות לאשה בוגדת .
אישה זו לא תוכל להתחתן עם האדם שבגדה איתו.

בקשר לסיפור של חבר שלך לא הבנתי האם מדובר באנשים נשואים או לא ולכן קשה לי לענות לך.

בברכת העם התורה והארץ
מ. ביגל
הרב המקומי – מיתר