איסוף כסף לבנין בית המקדש השלישי

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/11 13:07 יח באדר א'

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני פונה לרבנים בעת ובעונה אחת:

שמעתי משני אנשים על רעיון הקמת חשבון אליו יועברו תרומות מכל יהודי העולם לשם הקמת בית המקדש השלישי.

קראתי לפני מספר ימים שחטא עגל הזהב הפך דרך מתן מחצית השקל המכפר על נפשות ישראל למצוות בנין המשכן.

האם אכן אין זו עת מצוינת להגשמת הרעיון שהועלה לאור הארועים העולמיים להם אנו עדים?

מה חושב הרב על הרעיון? אם דעת הרב חיובית לגבי רעיון זה, כיצד יש להוציאו אל הפועל?

תודה רבה.

תשובה

שלום,

ישר כח על הרצון הטוב, לצפות לישועה במובן המעשי.

צר לי לקחת ממכם זכות ראשונים, אבל הרעיון כבר קיים: מכון המקדש ברובע היהודי בירושלים, בראשות הרב ישראל אריאל שליט"א, עוסק בהכנות רבות ושונות לבניין בית המקדש, בעיקר מבחינה חינוכית, אבל גם בפן המעשי.

אתם מוזמנים לבקר ולהתרשם, ממש ברחוב שמעל הכותל. בקשר לשאלתכם - ניתן לתת ממעשר הכספים למקום, המשלב לימוד ועשייה בענייני המקדש וקדשיו.

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב