אזכרה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/06/08 14:58 יט בסיון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום,

אבי ז"ל נפטר לפני 12 שנה. עד שנה שעברה אמי שתבדל לחיים ארוכים דאגה לערוך לו אזכרה כמו שצריך . השנה בשל בעיות בריאותיות ונפשיות חשבנו לעשות זאת בבית כנסת ולבקש מישיבה ליתפללו עבורו. מה נהוג לעשות .(יש לי 3 אחים.

מחכה לתשותבך תודה.

תשובה

בס"ד
למלכה
שלו'
כבד את אביך - מכבדו בחייו ומכבדו במותו. חשוב מאד שתמשיכו את האזכרות לאבא אך באזכרה בבית הכנסת יצאתם ידי חובת הענין. תנו צדקה באותו היום ושהאחים ילכו לבית הכנסת לומר קדיש. אם הייתם רגילים ללכת לקבר של האבא המשיכו עם זה אפילו ללא האמא.אם אתם מצליחים לארגן מי שילמד לעילוי נשמתו באותו היום - מה טוב. אם נהגתם להדליק נר המשיכו להדליק.
שנשמע בשורות טובות