לשון הרע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/18 21:23 ל בחשון התשעט

שאלה

האם לפי ההלכה לאיש תקשורת מותר בשם " המלחמה בשחיתות" לפרסם מידע על איש ציבור ? ואם זה לשון הרע לצורך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא התירו לשון הרע לצורך אלא לפי דרכים ואפשרויות. דהיינו תחילה יש לדון בינו לבינו במידע ולראות אולי יעשה תשובה ויתקן מעשיו, כמו כן אין לפרסם סתם דברים ללא תועלת. אמנם יש פעמים שהתירו לפרסם עושי רע, אבל זה כבר צריך בחינה אמיתית והסתכלות גדולה על כל המערכת. כיוון שפעמים בשם חשיפת שחיתות מוסיפים ופוגעים בעוד אנשים (בני משפחה וכדו'), ופעמים המידע לא מבוסס מספיק. על כן יש ללכת לפי הדברים שכתב החפץ חיים, לבדוק את הנתונים, לגשת ישירות לאדם לדבר עמו, ולאחר מכן לשלוח אנשים שישוחחו עם האדם, וכן לדעת שהפרסום יועיל ולא יזיק.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ