ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 02/01/11 00:23 כו בטבת התשעא

שאלה

שלום..

האם לדתיים מותר לשמוע מוזיקת טראנס?

וללכת למועדון ולרקוד לצלילי המוזיקה הזאת?

(כמובן שיש הפרדה בין הגברים לנשים במועדון)..

תשובה

שלום רב!

מוזיקת "טראנס" לרב היא מוזיקה נמוכה ורדודה שהיצרים בה הם נמוכים ומשפיעים לרעה לכן אסור לשמוע מוזיקה כזאת, אלא אם כן בידוע שאדם כשר חיבר אותה, ושאם יש מילים, הם כשרות ובוודאי שלא מלוכלכות.

בעניין המועדון, גם כאן צריך להגדיר בדיוק מה זה מועדון אבל בכל אופן, בד"כ מועדון הוא בגדר מושב ליצים, יש בו הרבה הוללות ושאר דברים פסולים. כך שגם אם לא היו גברים ונשים יחדיו כלל אין היתר ללכת למקום מעין זה, על כן בוודאי ובוודאי שכאשר יש גברים ונשים אף אם יש הפרדה.

בברכה,
עומר.