ללא נושא

חדשות כיפה הרב משה ביגל 18/04/10 16:07 ד באייר התשע

שאלה

שלום רב לרבנים,

אני רוצה לטבול במקווה ויש לי בנייה שכל חודש אני מסדרת את הציפורניים ועושה מילוי ואז שמה לק וכל מיני אבנים בציפורניים . האם אני יכולה להכנס עם לק וכל הקישוטים על הציפורניים לטבילה?? ואם כן איך אני מקבלת את האישור מרב בכיר??. לתשובתכם אודה בהקדם

תשובה

ב"ה

אם יש משהו שחוצץ על הגוף ומכסה רק מיעוט מהאיבר והאישה לא רואה בזה דבר מכוער, מותר לטבול. במקרה השאלה האישה רואה בזה משהו יפה, ולכן מותר בוודאות לטבול עם הצבע והבניה של הציפורניים.
אין צורך באישור של רב לכך, כל בלנית אמורה לדעת הלכה זו . אבל אם יש בעיה אשמח לתת אישור . פני אלי בטלפון: 0522391763 ואתן לך אישור.
בברכת העם התורה והארץ
משה ביגל
הרב המקומי – מיתר