ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/05/10 01:38 י בסיון התשע

שאלה

שלום לרב.

מדוע באנו לעולם? אני רואה את רוב העולם רודפים כל ימיהם אחרי הפרנסה ועסוקים ב-איך לשרוד ואיך לא להיות במינוס בבנק. בשביל מה כל זה ? למה כל החיים צריך לעבוד ולדאוג לכסף ?

אין הבדל בין דתיים לחילונים, או בין יהודים לגויים

אפילו יום מנוחה יש גם לגויים, כולם עובדים ועובדים עד הפנסיה. ואז מעבירים עוד 20 30 שנה איכשהוא. לשם מה כל זה ?

לא ראיתי מעולם , אדם שלא בודק טוב טוב לפני שהוא קונה, שזה לא יקר, כי אין לו מספיק. {חוץ מ- מיליארדרים - שזה נדיר}

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום לך

וסליחה על העיכוב בתשובתך

שאלתך חשובה וגדולה, וכאן אנו משיבים בתמציתיות ובקצרה, אבל כיוון שנראה שאתה בחור חכם נקוה שהתמצות יספיק עבורך:

אכן מי שמביט בעולם רואה שכולם יהודים ואחרים, דתיים וחילוניים הולכים למכולת לבנק ולקופת חולים, כולם זקוקים לכסף, כולם זקוקים לבריאות.

אבל אם תביט לעומק, עיקר ההבדל בין האנשים הוא המשמעות והשמחה הפנימית שיש בחייהם. אדם שיש בו אמונה אמיתית באלוקים הוא חי חיי משמעות ותוכן, חייו מלאים במעשים המבטאים עולם רוחני מלא, ערכיו אחרים, והוא מוצא בקירבו התחדשות ושמחה.
לעומתו חיי הכופר מקריים, אין לו במי או במה להאמין, אין אופטימיות בחייו, ולכן הוא גם קר לסביבתו.

ההבדל הוא בתוכן העמוק שאנו יוצים לחיינו, ושם ניכרת עוצמת האמונה.

ובפשטות זוהי גם המשמעות הגדולה לחיינו, שאם נתאמץ להיות כאלה, נהפוך את החים למאירים יותר

בהצלחה