נולד לי בן

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/05/07 06:22 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום רב לרבנים שליט''א

בעזר ה' התברך נולד לי בן זכר (ראשון) היום (חג השבועות, ה'תשס''ז).

אני מודע לעניין שיש מספר רב של מנהגים ממנהגים שונים, אבל הייתי רוצה קצת מידע (הינפורמציה) בקשר לכמה מנהגים.

א. שלום זכר - למה עושים, ומה בדיוק עושים?

ב. ברית יצחק - האם האשכנזים גם נהגו לעשות?

ג. ואך נאכט - מה זה, ומה עושים בדיוק?

ד. והאם יש עוד איזה מנהג "מיוחד" שנהגו האשכנזים לעשות?

מחמת שהזמן קצר ואני רוצה להספיק לעשות את המנהגים (לא רק לדעת) הייתי מעוניין בתשובה מהירה (ואם אפשר לשלוח למייל שלי בבקשה)

תודה מראש

תשובה

בעזה"י

שלום,

ראשית כל מזל טוב!
לכל אחד מהמנהגים שורשים עמוקים ורוחב יריעה עצום- אני כותב רק את הבסיסי ביותר בשל קוצר הזמן והמקום.
קיימים ספרים רבים

א. שלום זכר- התכנסות של ידידים ושכנים שעושים בערב שבת הראשון לאחר הולדת הבן. המשמעות היא מעיין "קבלת פנים" לבן שנולד. המנהג הוא לאכל גרגרי חומוס מבושלים (המכונים ´ארבעס´). קונים לפני שבת קצת כיבוד קל ושתייה ומזמינים את הקהילה.
נהגו לשיר זמירות ולאמר דברי תורה וברכה לרך הנולד.

ב.אשכנזים לא נהגו לערוך "ברית יצחק" אך כן נהגו לכנס בלילה שלפני הברית קבוצה של ילדים ולקרא ביחד עמם את קריאת שמע -סגולה לבריאות הבן הנולד.

ג. ואך נכט- ליל שימורים. בחלק מקהילות האשכנזים נהגו קרובי המשפחה להתכנס לבית היולדת בלילה שלפני הברית ולקרא פרקים מספר הזוהר. אפשר למצא את הפרקים בסידורים מיוחדים לשמחות. כמעט בכל קהילה יש מי שמחזיק את הספרים הללו.

ליתר עיון ראה:

http://www.daat.ac.il/daat/toshba/minhagim/pru-mish.htm

http://www.itim.org.il/bin/en.jsp?enDispWho=CeremonySubTopic^l40