ניוקי תפוחי אדמה

חדשות כיפה חברת ישרקו 25/01/23 12:46 ג בשבט התשפג

ניוקי תפוחי אדמה, צילום: יחצ
ניוקי תפוחי אדמה, צילום: יחצ

מצרכים

250 גרם ניוקי תפוח אדמה גרופלו

3 כפות פרמג'נו רג'אנו ורג'יליו מגורר דק

כוס שמנת לבישול

30 גרם חמאת פלשרד

שן שום פרוסה דק ככל הניתן

3 כפות עלי תרד מופשרים

מלח

הוראות הכנה

1. מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים היטב. במקביל, מכינים בקערה "אמבט" מי קרח.

2. מחממים מחבת ברזל רחבה וממיסים את החמאה, מוסיפים את פרוסות השום, תוך ערבוב, על להבה בינונית/ נמוכה.

3. כעבור כחצי דקה (זהירות לא להשחים את השום) מוסיפים את השמנת , מגבירים ללהבה בינונית/ גבוהה ומביאים לבעבוע עדין.

4. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב, מבשלים כחצי דקה.

5. כשהרוטב מסמיך מעט, מוסיפים את הפרמזן המגורר ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

6. מוסיפים את הניוקי לסיר המים ומבשלים עד שצפים (כשתי דקות) .

7. בינתיים, מחממים שוב את הרוטב. שולים את הניוקי מהמים ומעבירים למחבת עם הרוטב, מקפיצים הכל יחד, ממליחים לפי הצורך.

8. יוצקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד פרמזן מגורר ומגישים לצד כוס יין לבן יבש וצונן.

כתבות נוספות