מצרכים
(8-10 אנשים):
לציפוי:
180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
320 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
צבע מאכל אדום (אבקה או משחה)
מטבל קטיפה אדומה:
225 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
95 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
215 גרם תערובת עוגת קטיפה אדומה יבשה
70 גרם אבקת סוכר
20 גרם סוכר חום
1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
לציפוי:
שופכים גבינת שמנת, חמאה ותמצית וניל בקערה גדולה.
מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה במיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה במשך כ-2-5 דקות.
מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים פנימה אבקת סוכר בעדינות (כף גדושה בכל פעם) עד לתערובת אחידה.
מוסיפים כמות קטנה של צבע מאכל לציפוי לקבלת צבע ורדרד.
מוזגים את התערובת לשקית זילוף.
מכניסים את שקית הזילוף למקרר למשך 30 דקות כדי שהציפוי יתמצק. אם אתם מקררים את הציפוי לזמן ארוך יותר, ייתכן שתצטרכו לתת לציפוי להתרכך במשך 30 דקות לפני השימוש.
למטבל הקטיפה האדומה:
שופכים את גבינת שמנת והחמאה בקערה. מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה במיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק ותפוח שוב במשך כ-2-5 דקות.
מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים לאט לאט את תערובת עוגת הקטיפה האדומה היבשה, אבקת הסוכר והסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים קערת הגשה גדולה עם מטבל הקטיפה האדומה בצורת כיפה.
מזלגים את הציפוי על גבי בלילת עוגת הקטיפה האדומה בעיצוב של מוח.
מברישים עם צבע מאכל אדום מדולל במעט מים כדי לדמות דם.
מגישים עם ופלים או ביסקוויטים אחרים לטבילה.