סינבון

חדשות כיפה הילה בידרמן, כוכבת קמפיין רשת זגה – פינות אוכל 20/09/22 10:07 כד באלול התשפב

צילום: אילן בנדנה
צילום: אילן בנדנה

מצרכים

מרכיבים לבצק:

50 גרם שמרים טריים

300 גרם ביצים (6 ביצים M)

300 מל' חלב (כוס וחצי)

1 ק"ג קמח

150 גר' סוכר (2/3 כוס)

300 גר' חמאה

25 גר' מלח

מילוי:

300 גר' חמאה רכה

100 גר' סוכר (1/3 כוס)

1 כפית קינמון

טופינג:

1 חבילה גבינת פילדלפיה 30%

100 גר' חמאה

4 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

בצק – שמים את כל המרכיבים במיקסר (וו לישה) למעט החמאה והמלח, לאחר שהבצק אחיד (ממליצה על 7 דק' עבודת מיקסר במהירות בינונית), מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר לעבוד עד שהחמאה נספגת בתוך הבצק. לבסוף מוסיפים את המלח לעוד 5 דק' עבודה, מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את עצמו.

מילוי – מערבבים את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת קרם אחיד.

טופינג – שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו ההקצפה עד לקבלת מרקם אחיד, שמים במקרר עד לשימוש.

הרכבת העוגה – מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על שולחן העבודה, מורחים באופן אחיד את קרם החמאה-קינמון ומגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לפרוסות של 3-4 ס"מ. מסדרים בתבנית את פרוסות השבלולים אחת ליד השנייה עד לקבלת תבנית מלאה, מורחים בביצה ומתפיחים עד כשעה. אופים על 180 מעלות ומגדירים מצב חימום עליון ותחתון (שני פסים בתנור).

כשהעוגה מוכנה מרטיבים קלות במי סוכר. לאחר שהעוגה קרה ולפני הגשה, מוציאים את הקרם מהמקרר ומרפדים כל שבלול בעזרת כף. אפשר ורצוי לקשט בפירות העונה.

כתבות נוספות