מתכון לשקשוקה ירוקה

חדשות כיפה שף אסף גרניט 07/05/23 09:55 טז באייר התשפג

צילום:  תמי בר שי
צילום: תמי בר שי

מצרכים

2כפות שמן זית

2 יחידות בצל קצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום פרוסות

4 גבעולי מנגולד קצוץ (אחרי שקוצצים, להפריד בין הגבעול לעלים)

1שקית תרד

250 מ"ל שמנת מתוקה

4-6ביצים (תלוי בכמות האנשים)

גבינת פטה/גבינה מלוחה לבחירתכם

3גבעולים של זעתר טרי- מופרד מהגבעולמלחפלפל שחור

הוראות הכנה

במחבת רחבה חממו את השמן, הוסיפו את הבצל וערבבו. לאחר שהבצל מתחיל לקבל צבע, הוסיפו את השום וערבבו שוב.

הוסיפו את החלק הלבן של המנגולד, תבשלו כ-12 דקות תוך כדי ערבוב. לאחר מכן הוסיפו את החלק הירוק, המשיכו לערבב עד שהמנגולד מאבד כחצי מנפחו. חזרו חלילה עם התרד.הוסיפו את השמנת, הרתיחו, תנמיכו את הלהבה, תכסו את המחבת ובישלו עוד כ-10 דקות. הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם האישי.שיברו את הביצים לתוך התבשיל, הניחו פטה מעל כל ביצה ועלי זעתר טריים.כסו את התבשיל ובישלו על אש בינונית/נמוכה עד למידת עשייה רצויה של ביצים.

המתכון באדיבות הפרזנטור והיועץ המקצועי של רשת נעמן

כתבות נוספות