לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

חדשות כיפה 21/05/23 11:07 א בסיון התשפג

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף

2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף

3 כפות רסק עגבניות

2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%

200 גרם גבינת ריקוטה

250 גרם גבינת קשקבל מגורדת

10 עלי בזיליקום, קצוצים גס

2 ביצים

מלח ופלפל

אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה:

עלי בזיליקום

הוראות הכנה

1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.

4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.

5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.

6. מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.

7. מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).

8. יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.

9. חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.

10. מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.

11. מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.

12. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.

13. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

המתכון באדיבות מאסטר שף

כתבות נוספות