פיצה בשמל ותפוצ'יפס

חדשות כיפה חברת "פסטה ריקו" 14/05/23 10:51 כג באייר התשפג

צילום: אסף אמברם
צילום: אסף אמברם

מצרכים

(לכ-4-6 מנות):

1 כדור בצק להכנת פיצה של פסטה ריקו (250 גרם)

1 מיכל  רוטב שמנת וגראנה פדנו של פסטה ריקו (200 גרם)

1 כוס קמח לפסטה מחיטת דורום

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 כף מלח גס

2 כפות שמן זית

1 ענף רוזמרין טרי

1/4 כפית שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מפשירים את כדור הבצק להכנת פיצה על פי ההוראות (מומלץ להפשיר

את הכדורים בשקית המקורית שלהם עד 4 ימים במקרר). מתפיחים

בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר למשך כשעתיים עד שהכדור מכפיל

את נפחו.

2. מחממים את תנור האפייה לחום הגבוה ביותר כחצי שעה לפני ההכנה.

3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים דק במנדולינה. מניחים את הפלחים

בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה. מסננים וסופגים

היטב את הנוזלים בעזרת מגבת.

4. מפזרים על משטח עבודה קמח דורום רימאצ'ינטה ופותחים בעזרת

הידיים את כדור הבצק לכדור עגול.

5. מניחים על גבי הבצק רוטב שמנת וגראנה פדנו ומסדרים את תפוחי

האדמה הדקיקים מעל. מפזרים מלח גס, פלפל שחור ועלי רומזרין.

6. אופים בתנור שחומם לחום מירבי למשך כ- 7 דקות או עד שתחתית

הפיצה מוכנה (בטאבון האפייה תהיה קצרה יותר כ 2-3 דקות). מושכים

במעט שמן זית, פורסים ומגישים חם.

כתבות נוספות