פאי אוכמניות

חדשות כיפה גדי אולשנסקי, שף מסעדת סומאק 13/03/22 09:53 י באדר ב'

פאי אוכמניות-סומאק, צילום: יחצ
פאי אוכמניות-סומאק, צילום: יחצ

מצרכים

לבצק: 254 גרם קמח לבן מנופה, 100 גרם סוכר, 125 גרם מחמאה, ביצה..

למילוי: אוכמניות

אבקת סוכר

הוראות הכנה

מערבבים יחד קמח, סוכר, חמאה וביצה, את הבצק שנוצר מכסים בניילון נצמד ומקררים כ-30 דקות.

מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית פאי בעובי 2 ס"מ, נכניס לתנור בחומם מראש ל 170 מעלות לאפייה עיוורת עם נייר אפיה ומעליו קטניה במשך מספר דקות עד שהבסיס מושחם קלות. מכינים ריבת אוכמניות ביתית ביחס של חצי קילו סוכר לכל קילו אוכמניות, בבישול איטי על אש נמוכה. לאחר קירור הריבה נמצא את בסיס הטארט/ פאי בריבה, את הבצק שנשאר נסדר בצורת שתי וערב, מפזרים את פרוסות השקדים ואופים בתנור בחום של 170 מעלות. לפני הגשה נפזר מעט אבקת סוכר, בתיאבון!

כתבות נוספות