פסטה ברוטב קוואטרו פרומג׳יו

חדשות כיפה המותג האיטלקי ברילה 24/04/23 12:42 ג באייר התשפג

מתכון פסטה ברוטב קוואטרו פרומג'יו, צילום:  נמרוד סנדרס
מתכון פסטה ברוטב קוואטרו פרומג'יו, צילום: נמרוד סנדרס

מצרכים

1 חבילה (500 גרם) ברילה טליאטלה פלייה א-פיאנו

לרוטב:

2 כפות חמאה

2 גבעולי תימין

3 כפות וודקה (לא חובה)

1 מכל (250 מ״ל) שמנת 38%

30 גרם גרוייר או אמנטל מגוררת

30 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

30 גרם גבינת פרמז'ן

30 גרם גבינת רוקפור

הוראות הכנה

מחממים חמאה ותימין במחבת גדולה ורחבה או סיר נמוך ורחב. מוסיפים וודקה,

מבשלים ומצמצמים את הנוזל לחצי. מוסיפים את השמנת, ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים 2-3 דקות, עם כף עץ, עד שהרוטב מתאחד ומסמיך

מעט.

3. במקביל מרתיחים סיר עם מים לבישול הפסטה. מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים,

לפי הוראות, 6 דקות. מסננים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב. מערבבים

ומגישים חם.

כתבות נוספות