פסטה טיאטלה עם ארטישוק

חדשות כיפה חברת ישרקו 20/11/22 11:06 כו בחשון התשפג

פסטה טיאטלה, צילום: יחצ
פסטה טיאטלה, צילום: יחצ

מצרכים

פסטה טליאטלה של אגנסי (Agnesi) האיטלקי (כשר) 160 גרם

1 ארטישוק רומי

2 שיני שום

3 ענפי נענע טרייה

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מנקים את הארטישוק, מסירים את העלים הקשים מבחוץ ואת קצות העלים הנותרים וקוצצים

לפרוסות דקות.

מוסיפים למחבת טפלון גדולה את שמן הזית, הארטישוק, הנענע והשום.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש בינונית/גבוהה 10 דקות.

מרתיחים סיר מים מומלחים ומבשלים את הפסטה טליאטלה מספר דקות.

בעזרת מצקת ספגטי קוטפים את הפסטה טליאטלה מהמים ומעבירים למחבת עם

הארטישוק. יש לשמור את המים הרותחים על האש מכיוון שצריך אותם כדי ליצור את אפקט

הריזוטו. מוסיפים את מי הבישול מצקת אחת בכל פעם ומניחים להיספג תוך ערבוב טוב. מבשלים עד

אל דנטה, או רך יותר ומגישים.

כתבות נוספות