עוגת גבינה "הפתעות" עם כדורי עוגיות

חדשות כיפה חברת הוופלים והעוגיות "מן" 07/05/23 10:16 טז באייר התשפג

צילום: מן
צילום: מן

מצרכים

תבנית עגולה גבוהה בקוטר 22 ס"מ

6 ביצים בגודל בינוני

חצי כוס סוכר

2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)

5 כפות קורנפלור

1 סוכר וניל

1 כף גרידת לימון

לכדורי העוגיות

100 גרם עוגיות בטעם קרמל של "מן" (אריזת 300 גרם)

100 גרם פצפוצי שוקולד לבן

100 גרם קוקוס

25 גרם חמאה מומסת

רבע כוס חלב

אפשר להוסיף סוכריות שוקולד לקישוט

לתחתית

85 גרם חמאה מומסת

150 גרם עוגיות בטעם קרמל של "מן"

1 כף סוכר

לציפוי

2 גביעים גדולים שמנת חמוצה של פעם (סה"כ 400 מ"ל)

3 כפות סוכר

לקישוט העוגה

דובדבנים טריים או כל פרי קיץ אחר

חצי כוס פיסטוקים שבורים גס

חצי כוס עוגיות בטעם קרמל של "מן" מפוררות

4-6 כדורים

הוראות הכנה

הכנת הכדורים: מפוררים היטב 2 כוסות של עוגיות. מעבירים לקערה קטנה ומוסיפים את הקוקוס. ממיסים בסיר קטן את החמאה, החלב ופצפוצי השוקולד ומוסיפים את העיסה של השוקולד לעוגיות. מערבבים היטב ויוצרים כדורים קטנים. חצי מכמות הכדורים מניחים בצד וחצי מגלגלים בסוכריות שוקולד (לקישוט הסופי). מקררים לפחות חצי שעה במקרר.

הכנת הבסיס: במחבת בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים למחבת את פרורי העוגיות והסוכר ומערבבים עד שהפירורים רטובים באופן שווה.

משמנים קלות את התבנית ומהדקים היטב את תערובת הפירורים לתחתית התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות ולמשך כ- 10 דק'. מוציאים ומצננים.

הכנת העוגה: מפרידים את החלמונים והחלבונים בשתי קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות, השמנת, קורנפלור, סוכר וניל וגרידת לימון.

מקפלים בעדינות את הקצף לתוך קערת הגבינות ומאחדים את התערובת.

מעבירים את התערובת לתבנית מעל שכבת העוגיות ומשקיעים פנימה כמה מהכדורים שהוכנו מראש.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ולמשך כ- 50 דקות  ועד שהעוגה יציבה.

כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור.

הכנת הציפוי: מערבבים בקערית את השמנת החמוצה והסוכר, יוצקים על העוגה ומורחים בשכבה אחידה על העוגה מכל צידיה.

מפזרים על העוגה פירורי עוגיות וכדורי עוגיות ומפזרים על דפנות העוגה פיסטוקים קצוצים. ניתן לקשט גם בפירות העונה.

הערות

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

כתבות נוספות