סלמון צרוב על סלט ירוקים אסייתי

חדשות כיפה 19/04/22 18:54 יח בניסן התשפב

צילום: מארק ישראל סלם
צילום: מארק ישראל סלם

מצרכים

200 גר סלמון טרי נקי מעור ועצמות

3 כפות סויה

2 כפות מירין

כפית יוזו

כף גרגירי כוסברה טחונים גס

50 גר' שעועית ירוקה

3 אספרגוסים

1 יח' בוקצ'וי

חופן עלי נענע מופרדים

חופן עלי כוסברה מופרדים

חופן עלי תרד

2 שיני שום פרוסים

1 יח' פלפל צילי קצוץ

10 גר' ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

1 יח' בצל סגול קצוץ דק

2 יח בתל ירוק חתוך גס מאוד

חופן קשיו קלוי חתוך גס

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה

לוקחים את נתח הסלמון וטובלים בכף סויה ומניחים בצד.

בסיר קטן מרתיחים מים עם כף מלח,

קולפים את האספרגוס וחותכים את הרבע התחתון,

קוטמים את השעועית הירוקה,

שהמים רותחים חזק, מניחים את השעועית, האספרגוס ואת ראש הבוקצ'וי וחולטים למשך 2דק' ומעבירים למי קרח, מסננים ומניחים בצד.

מחממים מחבת לחום גבוה, מצפים את נתח הסלמון בגרגירי הכוסברה ועם כף שמן קנולה צורבים את נתח הסלמון למשך 50 שניות מכל צד ומניחים בצד.

מחממים מחבת נוספת, מוסיפים את השום הפרוס, הבצל, הג'ינג'ר והפלפל החריף הקצוצים ומקפיצים לדקה, מוסיפים את השעועית, האספרגוס והבוקצ'וי, מוסיפים 2 כפות סויה ו2 כפות המירין, כפית יוזוה ומקפיצים יחד לעוד 2 דק',

מכבים את האש ומוסיפים את הנענע, הכוסברה והתרד טועמים ומתקנים טיבול.

בעזרת סכין חדה פורסים את נתח הסלמון ומניחים על הסלט החם ומפזרים את הקשיו

המתכון באדיבות מסעדת לוציאנה בירושלים

כתבות נוספות