כדור גבינה עטוף פיצוחים

חדשות כיפה 05/02/23 10:52 יד בשבט התשפג

כדור גבינה עטוף פיצוחים, צילום: סטודיו TEKA
כדור גבינה עטוף פיצוחים, צילום: סטודיו TEKA

מצרכים

200 גבינת שמנת 25%

100 גרם גבינת רוקפור

6 כפות גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת דק

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם

בשביל הציפוי:

אוכמניות קצוצות

טימין טרי

שקדים קלויים קצוצים

הוראות הכנה

1. מניחים את כל הגבינות בקערה בינונית, מוסיפים חמאה מרוככת ומערבבים במזלג, תוך ריסוק גבינת הרוקפור לתוך התערובת.

2. מצננים במקרר כשעתיים, עד שהתערובת מתקשה, מפזרים את האגוזים והחמוציות הקצוצות על צלחת שטוחה או על נייר אפייה.

3. מוציאים את תערובת הגבינות מן המקרר, בידיים עם כפפות חד פעמיות יוצרים כדור ומגלגלים אותו בתערובת בשקדים והחמוציות עד שהוא מכוסה היטב, ובאופן שווה באגוזים. מצננים במקרר עד להגשה, מגישים ומיד מחזירים למקרר.

4. הגישו את כדור הגבינה לצד לחם קלוי, קרקרים, ריבות, פירות טריים וירקות.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות