קרפצ'יון חציל

חדשות כיפה השף הראשי של רשת קפה ביגה, ליאור חיליץ 10/09/23 13:38 כד באלול התשפג

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

1 חציל מקולף

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

פטרוזילציה קצוצה בנדיבות

שן שום קצוצה

פלפל חריף (לפי הטעם )

טחינה לבנה

הוראות הכנה

1. לחצות את החציל ולשמן אותו בעדינות, לתבל במלח ופלפל ולאפות אותו בחום של 175 מעלות ל-45 דקות.

2. להרכבת המנה: חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ, על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) להניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, להניח מעל עוד דף אפייה ולשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).

3. בקערה לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.

4. לתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל למרוח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל להזליף טחינה לבנה.

כתבות נוספות