פולנטה איטלקית עם ירקות צלויים

חדשות כיפה באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 28/03/23 12:56 ו בניסן התשפג

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

100 גרם קמח תירס

200 מ"ל ציר ירקות

100 מ"ל משקה סויה לא ממותק

1 כפית אבקת שום

1 כפית אבקת בצל

אגוז מוסקט מגורר טרי

1 קורט פלפל לבן גרוס

1 קורט שמן זית כתית מעולה

מלח ורוד או דומה לפי הטעם

לירקות הצלויים:

צרור עגבניות שרי

100 גרם מבחר פטריות

1 בצל

שמן כתית

2 כפות רוטב סויה

1⁄2 כוס יין לבן

מלח

אורגנו

הוראות הכנה

שוטפים וחותכים את הפטריות, שוטפים גם את עגבניות השרי ופורסים דק את הבצל.

מניחים את כל המרכיבים מלבד העגבניות בתבנית ומוסיפים שמן, יין ורוטב סויה ומתבלים במלח לפי הטעם. מערבבים היטב ואופים במשך 30 דקות בחום 180 מעלות צלזיוס, תוך ערבוב מדי פעם. לאחר 15 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי.

להכנת הפולנטה, מחממים בסיר את הציר ומשקה הסויה. לפני שמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס ואת התבלינים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ.

מגישים את הפולנטה הקרמית והחמה בכמה קערות ומקשטים בירקות האפויים ובאורגנו.

כתבות נוספות