לחם עם פירות יבשים

חדשות כיפה אריאל בן חמו 05/02/23 10:41 יד בשבט התשפג

לחם פירות יבשים, צילום: אריאל בן חמו
לחם פירות יבשים, צילום: אריאל בן חמו

מצרכים

3 ו-1/3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא

2 כפות מייפל טבעי

1 כף שטוחה סודה לשתייה

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 כוס תוספות:

אגוזים/שקדים/צנוברים/גרעיני דלעת/צימוקים/ חמוציות

1 ו-1/2 חלב סויה

2 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה

1. בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד 5 דקות

2. קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות.

3. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית.

4. מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק.

5. מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק.

6. מעבירים לתבנית אפייה אקולוגית של If You Care ויוצרים חתך עדין למעלה.

7. אופים 30-40 על 190 מעלות עד שהלחם מתקשה מכל הצדדים. חותכים רק אחרי צינון מלא.

כתבות נוספות