מאפה פילו בולגרי

חדשות כיפה גיל אבירם, באדיבות סולתם 14/05/23 10:42 כג באייר התשפג

צילום: גיל אבירם
צילום: גיל אבירם

מצרכים

מצרכים למלית:

1 חבילה גבינת טוב טעם

1 קובייה בולגרית 16%

חופן גבינה צהובה עמק מגורדת

מיכל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים שלמות

מלח ופלפל שחור טחון

2 כפות קמח

חבילה עלי פילו

חמאה מומסת למריחה

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי המלית.

מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.

מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.

מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.

הערות

המלצה: הגישו ליד ירקות טריים חתוכים.

כתבות נוספות