לחם מרוקאי

חדשות כיפה לי שנהב 20/02/23 15:19 כט בשבט התשפג

צילום: לי שנהב
צילום: לי שנהב

מצרכים

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים.

1 כוס סוכר (140 מ"ל)

חצי כפית מלח.

כוס שמן (כ-120 מ"ל)

3 כוסות מים (450 מ"ל)

כף זרעי שומר

ביצה להברשת הבצק.

ביצים שלוקות במים רותחים (כ-3-4 דקות) לפי מספר הילדים

המלצות: ניתן להוסיף לבצק גרגירי אניס. להוסיף שקדים שלמים מעל הבצק.

הוראות הכנה

1. שמים בקערת מיקסר (או בקערה אחרת) את הקמח, השמרים, המלח, השומר והסוכר ומערבבים יחד.

2. לאט, לאט מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, את השמן ויתרת המרכיבים עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

3. מניחים את הבצק להתפחה בערך חצי שעה עד להכפלת הנפח.

4. מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט ויוצרים צורה של כיכר עגולה או לחמניות, כל צורה אחרת שתאפשר הכנסה של ביצה לתוך הבצק, ומשאירים מעט מהבצק לסגירת רצועות מעל הביצה.

5. לאחר יצירת הכיכר או הלחמנייה מכניסים את הביצה השלוקה, מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה, סוגרים את הביצה בשתי רצועות דקות בצורת X.

6. מתפיחים לעוד 20 דקות נוספות.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות (עד להזהבה).

כתבות נוספות