קדירת בשר ראש עגל בירקות שורש, רימונים ויין אדום

חדשות כיפה שף אורי ארנולד 18/09/22 11:29 כב באלול התשפב

צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מצרכים

1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של ארבע על ארבע.

2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גסות

4 גזרים חתוכים לקוביות גסות

ראש סלרי חתוך לקוביות גסות

בקבוק יין אדום נחמד (זוכרים את הכלל, לא נבשל ביין שלא נשתה...)

כפית רסק עגבניות

10 גרם מלח

10 גרם פלפל שחור

10 גרם פלפל אנגלי

כמה עלי דפנה

בוקה גרני – זר עשבי תיבול (תימין, רוזמרין)

חצי כוס שמן

הוראות הכנה

לילה לפני ההכנה, מומלץ להשרות את קוביות הבשר והירקות ביין האדום.

לפני שנתחיל, נסנן את הירקות והבשר מהיין האדום.

בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה

לאחר מכן, נוציא את הבשר, ונעשה אותו דבר עם הירקות.

נוסיף גם את הרסק ונטגן גם אותו קלות.

נסיר את המשקע מתחתית הקדירה בעזרת היין, נמזוג את כל היין, נוסיף מים אם צריך, על מנת לכסות את כל המרכיבים.

נוסיף את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, והבוקה גרני,

נביא לרתיחה, ונמשיך לבשל על אש קטנה

לאחר כשעה וחצי נבדוק שהבשר התרכך לגמרי, נוסיף את רכז הרימונים, ונביא שוב לרתיחה וצמצום . נוציא את זר עשבי התיבול, נפזר את גרעיני הרימון, ונגיש על מצע אורז בסמטי.

כתבות נוספות